Açıklama
Sütlü Menengiç kahvesi
yeni ürün yeni lezzet yine yaptat kahvesi güvencesi ile sizlerle…
Menengiç kahvesinin faydalarını saymakla bitmez yeni ürünümüz toz menengiç kahvesi ile sizlerleyiz.
3 karışımlı olan kahvemiz ile sizlerleyiz.
SÜTLÜ MENENGİÇ KAHVESİ İÇİNDEKİLER
MENENGİÇ
SÜT TOZU
KEÇİ BOYNUZU

sütlü menengiç kahvesi
siz değerli kahve severlere besin ve sağlık deposu kahvemizi sunmaktan büyük onur duyarız.
Menengiç kahvesinin bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.
kapıda ödeme imkanı ile sizlere sunuyoruz.
menengiç kahvesi kalori
besin değeri 411 karoridir. bu besin değeri 100 gram içindir.
Menengiç Faydaları
- Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
- İdrar söktürücü özelliği vardır. bu böbrek ve safra taşına etkisi olduğu bilinmektedir.
- Diyabet hastaları için oldukça faydalı bir bitki çeşitidir.
- Vücuttaki dolaşım sistemini düzene koyarak kan akışını hızlandırır.
- Kan dolaşımına faydasından dolayı kalbin sağlıklı çalışmasını etki eder.
- Ağız salyası olan kişilerin ağız salyasını giderdiği yapılan incelemeler sonucunda çıkmıştır..
- Bronşite, nefes darlığına, öksürüğe ve balgama karşı oldukça yani üst solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği yapılan incelemeler sonucunda çıkmıştır.
- Bitkinin faydalarından biri de ses tellerine iyi gelmesidir. yani sizler de ses telleriniz için menengiç kahvesi yapıp içebilirsiniz
- Yaraların iyileşmesini hızlandıran bu bitki ayak terlemelerini keser.
- Aynı zamanda kokulu bir bitki olan menengiçin faydalarından biri de ağız kokularını gidermesidir.
- Saçlara canlılık kazandırır ve daha parlak ve gür çıkmasını sağlar.
MENENGİÇ BİTKİSİ NEDİR
Anadoluda genellikle sakızlak, sakızlık, gizven, kizvan, yabani fıstık, menengüç, menegeç, melengeç, menes, merengiç, gibi farklı adlandırılsada aslında Antep fıstığı dediğimiz ağacın yaban ağacıdır. yağından sabun yapılır, menengiç sakızıda çiğnendiğinden sakızlık veya sakız ağacı da denir. kuru meyvelerinden kavrularak menengiç kahvesi yapılır.
Sütlü Menengiç Kahvesi nasıl yapılır?
Kahvemizi 1 ölçek yada bir yemek kaşığı kadar kaç fincan ise o sayıda kaşık ile toz menengiç kahvesi cezveye atılır. üstüne fincan sayısı kadar su veya süt ilave edilir.İstege bağlı şeker ilavesi edilebilir. bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırılarak kahvenin pişmesi beklenir. daha sonra köpüğü fincanlara doldurulur ve tekrar bir taşım kadar kaynatılır ve fincanlara servis edilecek şekilde doldurulur.
DAMLA SAKIZLI KAHVEMİZ OLAN
ADIYAMAN KERVANSARAY KAHVESİ GÖRMEK İÇİN YAZIYA TIKLAYINIZ
İncelemeler
Henüz yorum yapılmadı.