7 Karışım Muhteşem Lezzet

Adıyaman Kervansaray Kahvesi

Yaptat Kahvesi 2 farklı ürün ile 7 karışımlı olup içerisinde: Keçiboynuzu, Sahlep, Damlasakızı, Kakule, Krema, Menengiç, Çikolata ve Yemen Kahvesi bulunmaktadır.

İlk üründe; Keçiboynuzu, Sahlep, Damlasakızı, Krema, Menengiç, Çikolata ve Yemen Kahvesi bulunmaktadır.

2. üründe Keçiboynuzu, Sahlep, Kakule, Krema, Menengiç, Çikolata ve Yemen Kahvesi bulunmaktadır.

Gelelim kahvemizin enfes tadı ve dillere dolanan sağlıklı yaşam tadlarının önde gelmesinin sebeplerine, içindeki doğal ve özenle seçilmiş birleşenlerine.

KeçiboynuzuSahlepDamlasakızıKakuleKremaMenengiçÇikolataYemen Kahvesi

keciboynuzu

Keçiboynuzu kahvemizin içerisine bal kıvamında tad veren bitkidir.

Keçiboynuzu veya harnup, baklagiller familyasından olup Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde doğal olarak yetişen ve baklaları yenen, herdem yeşil çalı ya da ağaç formunda olan bir bitki türü.

sahlep

Sahlep kahvemize süt tadı veren fakat süt kıvamından yoğun birleşimimizdir.

Salep, Orchidaceae ailesinin birçok türünün toprak altı yumrularından elde edilen toz ve bundan üretilen içecek. Ayrıca orkide türlerine Anadolu’da verilen genel ad. Salepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir.

damlasakizi

DamlaSakızı kahvemizin eşsiz ve tutkulu tadını veren tattır.

Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Türk mutfağı ve Yunan mutfağında ve ayrıca ilaç yapımında kullanılır. İsmi geleneksel olarak üretildiği Sakız Adası’ndan gelmektedir.

kakuleKakule, zencefilgiller ailesinden Elettaria ve Amomum cinslerini kapsayan bitkilerin genel adıdır. Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya’nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4-5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir.

krema

Krema sahlep ile süt tadı katar ve kahvemizin o pamuksu yumuşaklığının sebebidir.

Krema, süt bekletildiğinde kendiliğinden yüzeye çıkan, yağ kürecikleri açısından zengin sarımsı bileşim. Süt ürünleri sanayisinde krema sütten makineyle ayrılır (kaymak makinesi). Kremanın homojenize edilmesi yağ küreciklerinin büyüklüğünü azalttığından, bu yolla elde edilen ürün çırpılmaya uygun değildir.

menengic

Kahvemizin yoğunluk ve kıvamı için gerekli olan muhteşem tadlarından biri.

Menengiç, sakız ağacıgiller ailesinden, Güneydoğu Anadolu bölgesine özgü yaprak döken Fıstık Familyasından bir çalı türü.

cikolata

Kahvemize çikolata ve şeker tadını veren enfes spesial çikolatamız.

Çikolata, tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecek. Çikolataya istendiğinde fıstık, fındık ve süt de katılır. Çikolata kalori değeri yüksek, enerji veren bir yiyecektir.

yemenkahve

Kahvenin geleneklerini ve damak tadını aldığı birincil bileşenimizdir.

Kahve, ünüyle birlikte hızla Arap Yarımadası’na yayıldı ve 300 yıl boyunca Habeşistan’da keşfedilen yöntem ile içilmeye devam edildi. 14. yüzyılda ise yepyeni bir keşif ile ateşte kavrulan kahve çekirdekleri, ezildikten sonra kaynatılarak içime sunuldu. Kahve’yi ilk olarak işleyip içmeye başlayan Yemen‘deki sufi tarikatıdır. Buradan 1470’li yıllarda Aden’de, 1510’da Kahire’de 1511’de Mekke’de görülmüştür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir